Solar-XL | Napenergia hasznosítás, napkollektor | Díjak
125
page-template-default,page,page-id-125,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

Díjak

Európai Alumínium Díj 2010, „az Építőiparban

” Az Európai Alumínium Díjat a WICTEC CPC/OFFICE homlokzati kollektorral a Ritter Energie – und Umwelttechnik Gmbh & Co. nyerte el. A Ritter Energie – és Umwelttechnik Gmbh & Co. és a Wicona által közösen kifejlesztett homlokzati kollelktor „WICTEC CPC” az esseni alumíniumipari kiállításon, ismét kitüntetést szerzett. Miután elnyerte az „InterSolar 2010” Nagydíját, az innovatív alumínium homlokzati kollektor koncepció „WICTEC CPC” a 2010-es Európai Alumínium Díjjal további jelentős nemzetközi elismerésben részesült.


NÉMET GAZDASÁGI INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ 2010

A Paradigma AquaSystem vizes napkollektor rendszert 2010. december 14-én jelölték a Német Gazdasági Innovációs Nagydíjra, amelyet a rendszer meg is nyert. Az Innovációs Nagydíj átadására 2011. február 19.-én Frankfurtban került sor. A zsűri amelynek tagja többek között prof. dr. Klaus Klitzing (Nobel díjas német tudós), úgy írta le a vizes napkollektor rendszert, mint amely jelenleg a legrentábilisabb, legbiztonságosabb és legnagyobb energiahozamot garantáló formája a napenergia hasznosításnak.


InterSolar 2009 Nagydíj – Paradigma Solartechnik

Ezt a kitüntetést olyan termékek és szolártechnikai megoldások kapják meg, amelyek a szoláris energiatermelés területén műszaki megoldásaiknak és gazdaságosságuknak köszönhetően különösen innovatív jellegűek. A zsűrit a következő tagok alkották: dr. Harald Drück, Termodinamikai és Hőtechnikai Egyetem, Stuttgart prof. Volker Wittwer, Szolárenergetikai Rendszerek Főiskola Fraunhofer prof. dr. Klaus Vajen, Szolártechnikai Egyetem, Kassel „A zsűri a különlegesen magas technológiai innovációs fokot és a különösen felhasználóbarát és gazdaságos megoldást díjazta” A csomagmegoldás – kollektor, szolár szabályzó, felerősítő szettek és az EXPRESSO tároló garantálja önnek a kitüntetett Aqua-rendszer technológiai előnyeit.


Címvédő – InterSolar Award 2010 és 2009 A Paradigma leányvállalata, a Ritter Energie – und Umwelttechnik GmbH & Co. 2009 után 2010-ben is elnyerte az InterSolar Award Szolárenergetikai Nagydíját. A Stuttgarti Egyetem, a Hydro Building Systems, a Frener & Reifer, a Müncheni Műszaki Egyetem és más partnerek segítségével került kifejlesztésre a CPC OfficeHomlokzati Kollektor/System WICONA. A Stuttgarti Egyetem, a Hydro Building Systems, a Frener & Reifer, a Müncheni Műszaki Egyetem és más partnerek segítségével került kifejlesztésre a CPC Office Homlokzati Kollektor/System WICONA. A Homlokzati Kollektorral (CPC Office/System WICONA) jelentős műszaki Innováció valósult meg. Ez a termék a modern üveghomlokzató, tartós irodaépületek jövőbeli igényeit elégíti ki, és energetikai szempontból ugyanolyan innovatív, mint esztétikailag. A CPC Office/System WICONA homlokzati kollektor magas hatásfoka segítségével képes 100 °C -os szolárhő előállítására, amely alkalmas az épület fűtésére és hűtésére egyaránt.

Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium Által finanszírozott, Természetvédelmi és Nukleáris Biztonsági (BMU), valamint támogatja a Project Magamenet Jülich (PTJ).
 


Stiftung Warentest – Termékteszt Alapítvány A Termékteszt Alapítvány 2009/13-mas kiadványában untersuchte 13 kombi Szolárrendszert vizsgált. Ezek mind melegvizet készítettek ill. fűtésrásegítést végeztek. A feladat az volt, hogy egy éven keresztül a fűtőanyag 25%-át kell megtakarítani. A vizsgálat eredménye így hangzik: A Paradigma AquaPaket CPC kollektorral és TITAN kombitárolóval “JÓ” minősítést ért el. Solaranlage im Test: AquaPaket CPC/TITAN Az újfejlesztésű fali Frissvíz állomással (WFS-35) a Paradigma elnyerte a tekom Dokupreis 2010 díját. Die tekom díjat minden évben a legjobb műszaki dokumentációval ellátott termék nyeri:

  • A WFS-35 frissvíz állomás a melegvíz készítés modernizációjakor jöhet számításba. Különösen ott, ahol egy puffertároló áll rendelkezésre.
  • De az újépítésű épületeknél is higiénikus melegvíz termelést kínál a WFS-35-ös frissvíz állomás, esetleg napkollektoros fűtésrásegítéses rendszerrel kombinálva

 


 

Solartechnik: Bundespreis 2006 – Szövetségi díj 2006 A Gazdasági és Technológiai Minisztérium évente adja ki ezt a díjat innovatív, a kisvállalatok szolgáltatói tevékenysége szempontjából különösen hasznos műszaki termékrendszerekre. A Paradigma cég az AquaSystem vizes napkollektor rendszerre kapta meg a díjat, ahol a rendszer normál fűtési rendszer vízzel működik, s emiatt sokoldalúan felhasználható. Bundespreis 2006


Az új AQUA PLASMA kollektor meggyőző innovatív és egyedülálló plazma bevonatos csövekkel és tükrökkel. A bevonat technológia növeli a napenergia-hozamot, ezáltal a jelenleg legmagasabb teljesítményt produkálja a napenergia piacon. Ez különösen igaz az alacsony napsugárzás vagy fagy esetén. A hajlított forma és kevesebb éles perem a szennyeződés felhalmozódását gátolja. A vékony kialakítás anyagot takarít meg és csökkenti a CO 2 lábnyomát 15%-kal A Paradigma AQUA plazma kizárólag vizet használ folyékony átviteli közegként. Ezekért az eredményekért díjazta elismeréssel a iF PRODUCT DESIGN AWARD az újonnan bevezetett, csúcstechnológiát képviselő napkollektor családot.